2022-02-21 04:40Pressmeddelande

Mikko Söderling ny vd för Skogssällskapet Finland

Björkskog. Foto: iStockFoto: iStock

2 maj kliver Mikko Söderling in som ny vd för Skogssällskapets finska verksamhet, Tilanhoitajat. Uppdraget är att fortsätta utveckla Tilanhoitajat till att bli Finlands ledande fristående skogsförvaltningsföretag.

Jägmästare Mikko Söderling blir den som tar över rodret som vd för den finska verksamheten. Tilanhoitajat grundades 2013 och har sedan dess stadigt vuxit och etablerat sig som en långsiktig och fristående partner för allt fler skogsägare i Finland. 2015 blev verksamheten delägd av Skogssällskapet, och sedan sommaren 2019 är bolaget helägt av Skogssällskapet. I dag bedriver Tilanhoitajat verksamhet i stora delar av Finland, och är en del av Skogssällskapets koncern som finns i Sverige, Finland och Lettland.

Mikko Söderling har över 20 års erfarenhet av skogsbranschen och kommer senast från rollen som vd för Uittokalusto OY, ett handelsföretag för arbetsmaterial inom skogsbranschen. Under sina år som vd för Uittokalusto OY har han utvecklat bolaget och skapat en god tillväxt.

– Vi känner oss väldigt nöjda med att ha rekryterat Mikko till Skogssällskapet Finland. Han har den erfarenhet som krävs som vd i ett företag i tillväxt. Tilanhoitajat har som mål att utvecklas till Finlands ledande skogsförvaltningsföretag, säger Calle Nordqvist, koncernchef och vd för Skogssällskapet.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Skogssällskapets finska team. Det ska bli spännande att utveckla vår skogsförvaltning i ett bolag som både har gamla anor och en modern affärsmentalitet, säger Mikko Söderling.

Mikko Söderling kliver på uppdraget som vd för Skogssällskapets finska verksamhet, Tilanhoitajat OY, 2 maj 2022.

 


Om Skogssällskapet

Skogssällskapet hjälper skogsägare att utveckla sina skogsfastigheter och är en av Sveriges största privata finansiärer av skoglig forskning. Vi ägs av en allmännyttig stiftelse och är fristående från ägarintressen i sågverk och industrier. Målet är att genom skräddarsydd skogsförvaltning berika våra egna och våra kunders skogar på olika värden, och att bruka skogen hållbart ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv.

Kontaktpersoner

Calle Nordqvist
Vd Skogssällskapet
Calle Nordqvist
Ulrika Ekstedt
Ekonomichef Skogssällskapet, styrelseledamot Tilanhoitajat
Ulrika Ekstedt